Theater

Wij hebben een aantal theatervormen geproduceerd in de vorm van wayang kulit of dansdrama’s. Een aantal producties was gebaseerd op een klassiek verhaal in een moderne uitvoering.

Expeditie met Petruk en Donovan
Expeditie met Petruk en Donovan

Petruk is een van de punakawan, narren in het wayangspel. Hij is mager en heeft een dik buikje. Op zijn gezicht prijkt een lange neus. Hij is dom en pessimistisch. Zijn broer Nala Gareng haalt altijd streken met hem uit. In dit verhaal is Petruk in Nederland tijdens de crisis. Steeds meer mensen leven in armoede. En Petruk wil iedereen die bij hem aanklopt te eten geven. Maar hij kan niet iedereen helpen.

Lees verder 
Geboorte van Aswatama
Geboorte van Aswatama

Het wordt echter opgevoerd in de stijl van een wayangspel (schimmenspel) oftewel wayang kulit. De goro goro is een komisch intermezzo of clownact. Het Mahabharata epos is een zeer omvangrijk religieus en filosofisch epos. Het is een eeuwenoude raamvertelling die is ontstaan in India met meer dan 100.000 versregels, waardoor het ongeveer vier keer zo lang is als de christelijke Bijbel en zeven keer zo lang als de Ilias en de Odyssee.

Lees verder 
Panji-Sekar Taji
Panji-Sekar Taji

Panji-Sekar Taji Heel lang geleden – in het verre Indonesië – op het eiland Java, leefden twee naburige koningen vredig met elkaar. De één had een zoon, genaamd prins Panji Asmara Bangun en de ander een dochter, prinses Sekar Taji. De twee families hebben afgesproken dat hun kinderen met elkaar zullen trouwen, wat toen normaal was. Prins Panji Asmara Bangun en prinses Sekar Taji vonden dat niet erg, want ze waren smoorverliefd op elkaar.

Lees verder 
Ramayana
Ramayana

Dit stuk vertelt het verhaal over de ontvoering van prinses Sinta door de kwaadaardige Rahwana. Na een jarenlange zoektocht met veel strijdgewoel, wordt zij uiteindelijk bevrijd door haar man, prins Rama. Andere personages zijn o.a.: Kidang mas (Gouden hert), Jatayu, (de Gier), Hanuman, (de apengeneraal). De ontvoering en redding van Sinta Prins Rama is samen met zijn mooie echtgenote prinses Sinta verbannen. Ze leven in het woud. Op een dag ziet Sinta een gouden hert door het bos lopen en probeert het prachtige hertje te vangen.

Lees verder