Gathotkaca Gandrung

Abimanyu die hevig verliefd is op Dewi Siti Sundari gaat met hulp van Gathotkaca op zoek naar een vrouwelijke tweeling als bruidsschat voor haar.

Dat is haar voorwaarde om met haar te mogen trouwen.

Abimanyu vindt vervolgens een tweeling en raakt in gevecht met de Kurawas om deze tweeling. Abimanyu redt hen uit de handen van de Kurawas. Dan komt hij achter dat de tweeling Arjuna’s dochter zijn, Pregiwa en Pregiwati.

Gathotkaca overziet het gevecht vanuit de lucht. Pas toen het gevecht beslist was in het voordeel van Abimanyu, landde hij en werd op slag verliefd op Pregiwa nadat hij Abimanyu vroeg wie deze twee vrouwen toch waren. Gathotkaca wil Pregiwa het hof en tot echtgenote maken. Voordat het zover komt, maakt hij zich op en maakt hij Pregiwa het hof. Zij stemt in met zijn advances, maar laat eigenlijk niet zoveel blijken.

Uiteindelijk geeft Arjuna aan Gathotkaca toestemming om met Pregiwa te mogen trouwen. Zij trouwen en vieren een paar dagen hun bruiloftsfeest.

Ook Abimanyu is tevreden en hij kan met een gerust hart de tweeling als bruidsschat aanbieden aan Dewi Siti Sundari en trouwt met haar.