Afsluiting NVMO zomerschool met Wayang Kulit Wayang Kulit Expeditie Donovan en Petruk

Oudenbosch · 26 aug 2017

Dalang Donovan van de Korput heeft ter afsluiting van de zomerschool NVMO op 26 augustus 2017 de wayang kulit Expeditie Donovan en Petruk verzorgd.

De uitvoering vond in de middag plaats in de bibliotheek in het NVMO, het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch (Noord-Brabant). Het publiek bestond voornamelijk uit bezoekers en belangstellenden van het musuem ter afsluiting van de zomerschool.

Gamelan groep Witing Kelapa begeleidde het wayang kulit spel. Na een uitgebreide muzikale verwelkoming voor het publiek en gasten, begon de dalang met zijn verhaal Expeditie Donovan en Petruk.

De onbaatzuchtige Petruk helpt zijn vrienden door dik en dun totdat …​ Petruk zelf niets meer te eten heeft. Hij gaat radeloos het bos in om zelf eten te zoeken. Hij jaagt op een hert en schiet deze neer. Onverwachts verandert het hert in een reus en staan zij oog in oog met elkaar. Ze raken in een langdurig gevecht betrokken en uiteindelijk lukt het Petruk zich van het gevecht los te rukken en gaat naar huis.

Ter onderbreking van het verhaal heeft dansgroep JawaMix uit Rotterdam de passende Surinaams Javaanse dans Pangkur Lomboh uitgevoerd.

Thuis aangekomen vertelt hij zijn vader wat hij beleefd heeft. Zijn vader waardeert hem voor zijn onbaatzuchtig gedrag, maar vertelt hem dat hij vooral zichzelf niet moet wegcijferen.

Voor het NVMO was de wayang kulit een geslaagde afsluiting van zomerschool 2017.

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos