Tong Tong Fair Wayang Kulit Mahkota Rama

Den Haag · 5 jun 2017

Wayang Kulit Mahkuta Rama door dalang Warseno Slenk onder begeleiding van gamelan groep Witing Klapa in het Tong-Tong-Theater, 5 juni 18.00 uur tijdens Tong Tong Fair 2017 op het Malieveld te Den Haag.

Wayang kulit-voorstelling door Ki Warseno Slenk, een dalang uit Surakarta, Midden-Java. Dit is het verhaal. Makutarama is een fragment uit het Mahabhrata epos. Tijdens een bijeenkomst in een klooster praat de wijze goeroe Begawan Kesawasidi met zijn leerlingen: Hanoman (de witte aap), Situbanda (de olifant) en Naga Kuwara (de slang). Zij praten over de essentie van het weten, genaamd Makutarama. Deze wetenschap kan liefde en vrede brengen in de wereld. Kesawasidi en zijn leerlingen denken na over wie de openbaring van Makutarama ten deel zal vallen.

Natuurlijk aast de op macht beluste Korawa familie op deze kennis. Een van hen, Basukarna, wil tevergeefs deze kennis, Makutarama, bemachtigen en raakt in gevecht met Hanoman en zijn vrienden. Ook Karna waagt een poging. Tevergeefs. Kwaad gebruikt Karna zijn wapen genaamd Wijayandhanu om de leerlingen van Kesawasidi uit te schakelen, maar zij bemachtigen dit wapen. Karna zweert dat hij zonder dit magische wapen niet terug zal keren naar de Korawa’s.

De held Arjuna gaat op weg met zijn dienaren Semar, Petruk en Bagong naar het klooster Kutarunggu, waar hij Begawan Kesawasidi ontmoet. Arjuna ontvangt dan de openbaring Makutarama.

Video afspeellijst

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos