Tong Tong Fair Wayang Kulit Expeditie Donovan en Petruk

Den Haag · 4 jun 2017

Wayang Kulit Expeditie Donovan & Petruk door dalang Donovan vd Korput met begeleiding van gamelan groep Witing Klapa in het Tong Tong Theater op zondag 4 juni 13.00 uur. Tijdens Tong Tong Fair 2017 op het Malieveld te Den Haag.

Donovan van de Korput is een jonge dalang uit Nederland, met Surinaams-Javaanse roots. Hij speelt wayang kulit, begeleid door live gamelan van Witing Kelapa. Deze voorstelling is in het Nederlands, extra leuk en interessant voor kinderen dus!

Petruk is een van de punakawan, narren in het wayangspel. Hij is mager en heeft een dik buikje. Op zijn gezicht prijkt een lange neus. Hij is dom en pessimistisch. Zijn broer Nala Gareng haalt altijd streken met hem uit. In dit verhaal is Petruk in Nederland tijdens de crisis. Steeds meer mensen leven in armoede. En Petruk wil iedereen die bij hem aanklopt te eten geven. Maar hij kan niet iedereen helpen. Op zoek naar voedsel gaat hij op jacht in het bos. (Hij is dus een soort Robin Hood) Hij weet niet dat je in Nederland niet zomaar altijd mag jagen…

De lessen uit dit wayangspel:

Als je niet weet of iets mag, moet je het sowieso niet doen. Als je anderen wilt helpen, moet je niet vergeten ook aan jezelf denken.

Video afspeellijst

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos