Wayang Kulit met dhalang Sapto uit Suriname-III

Amsterdam · 18 mei 2014

In 2013 verzorgde Pak Sapto een éénmalig optreden in Den Haag toen hij op weg was naar Indonesië om daar zich bij te scholen in de Wayang Kulit kunsten.

Gamelan ensemble Witing Klapa van st. Manggar Megar begeleidde hem. Dit optreden was enig in zijn soort en bleek een enorm daverend succes. Het was zeker voor herhaling vatbaar. Nu in 2014 verzorgt Pak Sapto tezamen met stichting Manggar Megar wederom meerdere Wayang Kulit optredens in Amsterdam en Den Haag.

Pak Sapto spreekt voornamelijk de Javaanse taal met hier en daar Nederlands tijdens de Wayang Kulit optredens zodat het voor niet-Javaans sprekenden het verhaal te volgen is. Vóóraf licht de gastvrouw het verhaal toe en legt zij uit wat u kunt verwachten tijdens de voorstelling.

Stichting Manggar Megar organiseerde een Wayang Kulit voorstelling met dhalang Sapto uit Suriname in het Gamelanhuis te Amsterdam, met in het voorprogramma dansgroep Sinar Anyar en met medewerking van stichting Wiludyeng.

Video afspeellijst

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos