De Vaillant Royal

Den Haag · 28 apr 2013

Diverse organisaties presenteren in theater de Vaillant te Den Haag het evenement De Vaillant Royal, een culturele middag met onder meer: High Tea Royal, Mirage (muziek), Mama Verhalenkoor, Veilig Thuis (toneel), Gamelan en Pop Jawa, Gedichten voor de Koningin, workshops Sari drapeeren en henna en Traditionele Javaanse Bruidskleding. Stichting Manggar Megar was daar ook aanwezig met onder meer gamelan ensemble Witing Klapa.

Theater de Vaillant te Den Haag organiseerde op zondag 28 april een High Tea Royal met diverse Haagse culturele organisaties (st. Manggar Megar, st. Hindustani, st. Avrasya, Mama Verhalenkoor en st. Sarita) met als gastheer Winston Scholsberg. Onder een genot van diverse multiculturele snacks en warme dranken heeft het publiek zich kunnen vermaken met wat Den Haag te bieden heeft op multicultureel gebied met het oog op de aanstaande Koninginnedag van 30 april.

Zo begeleidde gamelan ensemble Witing Klapa de Javaanse dans Pangkur Lomboh, gamelan ensemble Hudiyono Tunggal Wiromo de Javaanse dans Gambyong Asmorondono, verzorgde Manggar Megar twee Pop Jawa optredens, waarvan van één van de optredens de zanger Roy Karso net uit Suriname was gekomen. Daarnaast verzorgde Manggar Megar een traditionele bruiddshow in traditionele Javaanse klederdracht. Daarnaast was er genoeg te doen voor de bezoekers zoals toneel met als uitgesproken onderwerp Veilig Thuis over pleegouderschap door st. Hindustani, een voordracht van indrukwekkende gedichten door de dames van st. Avrasya, vrolijke muziek met Mama Verhalenkoor, workshops Henna en Saree draperen door st. Sarita. Ook vertelde gastheer Winston Scholsberg zelf een indrukwekkende verhaal van en over de spin Anansi.

Video afspeellijst

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos