8e editie Pasar Kliling

Den Haag · 10 nov 2012

Thuis bij Manggar Megar! De 8e editie van de Pasar Kliling stond in het teken van de Mantelzorg.

In een presentatie van stichting Hindustani zetten stagiaires het onderwerp uiteen. Daarnaast voerden leden van Manggar Megar een korte sketch uit om dit onderwerp ludiek onder de aandacht te brengen. Stress signalen bij ouderen kunnen vooral een teken zijn dat zij extra (mantel)zorg behoeven.

Als speciale gast van dit evenement onderstreepte de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh ook het belang van goede mantelzorg en wenste het evenement veel succes toe. Hij was verder niet vergeten hoe succesvol de 6e Pasar Kliling was in het Atrium van het Stadhuis van Den Haag.

Traditiegetrouw bestond de middag uit een mix van vele culturele uitingen. Van Javaanse dans en gamelan, tot moderne dansen en gezellig swingen. Gamelangroep Witing Klapa verzorgde de ontvangst van de gasten. Langs de revue passeerden vervolgens dansgroep Sinar Anyar met de klassieke dans Gamybong Pangkur, dans- en gamelangroep Istika met een Javaanse dans door de kleinsten van de groep, Karish Resodikromo met een Javaanse dans, de jongste leden van Manggar Megar met een moderne danscompositie, Gamelangroep Bangun Trisna Budaya met surinaams/javaanse gamelan en zang, gamelangroep Waterkant die een danseres begeleidde en gamelangroep Witing Klapa sloot het culturele gedeelte af door Mike Wardi te begeleiden met de dans Gathot Kaca Gandrung. Na het culturele gedeelte verzorgde groep MPC uit Rotterdam eigentijdse muziek om iedereen de voetjes van de vloer te krijgen. 

De 8e editie was wederom enorm geslaagd. Ondanks de doorstroming van het publiek bleef de zaal vol.

Video afspeellijst

Foto-album

Bekijk foto's op Google Photos